Qatar hallitsi Aasian jalkapallon mestaruutta, lyöden Japanin suosikkia

Ali Almuz teki ennätyksellisen yhdeksännen maalin Aasian mestaruudessa 12. minuutilla ja kasvatti Abdulaziz Hatimin tauolle. Tauon jälkeen Takumi Minamino laski, mutta Akram Afíf päätti rangaistuksesta 83. minuutilla. Qatar oli jo kaukana aiemmasta enimmäisarvostaan, joka oli kaksi viidennestä sijaa, 17. Aasian mestaruuskilpailun finaaliin.

Japanilaiset eivät kuitenkaan ole vielä vahvistaneet 100-prosenttista tasapainoaan taistelussa kultaa vastaan ​​eivätkä ole lisänneet viidettä otsikkoa.

Qatar teki ensimmäisellä puoliskolla kaksi maalia ja voitti kotifoorumin puolivälin voiton 4-0. avajaisnäytös myös finaalissa. Pisteet 12: ssa.Hän avasi Almúzin, joka valmisti pallon saksille ja ampui maalivahdin Gondan pään yli pään yli. vuonna 1996.

Japanilaiset eivät keränneet lyömävaihetta edellisissä kolmessa ottelussa, mutta heille annettiin kaksi maalia tänään puoliajalla. 27. minuutilla Hatim ojensi kalkin takaa ja kasvatti maalin yhtä komealla maalilla. Minamino luiskahti maalivahdin eteen ja pallo meni verkkoon. Qatar voitti ensimmäisenä seitsemännestä ottelusta mestaruuden, ja edelliset kuusi nettorahoitustiliä olivat ennätyksellisiä.

Vuonna 81.Hassanin pää ampui kuitenkin kalkissa japanilaisen kapteenin käsiin, ja tuomari Irmatov määräsi videon katselun jälkeen rangaistuksen, josta Afíf ei epäröinyt. Viimeisen pillin jälkeen espanjalaisen valmentajan Félix Sánchezin valmentajat pystyivät juhlimaan elämänsä suurimpaa urheilun menestystä.

“Minulla ei ole sanoja. Voimme erinomaisen joukkueen. Ensimmäisellä puoliskolla pelasimme erittäin hyvin, toisessa piti puolustaa paljon, koska tietysti myös Japani halusi otsikkoa. Olemme kärsineet paljon ja tiedämme kuinka kärsiä. Ansaitsimme sen ”, Sanchez sanoi. “Olen onnellinen paitsi pelaajien lisäksi myös kaikista katarilaisista, jotka ovat hurralleet ja luottaneet meihin turnauksen alusta lähtien”, lisäsi Qatarin valmentaja, joka oli jopa 93 FIFA-sijoituksessa ennen turnausta.paikka.

Hän uskoo voiton auttavan Qataria edetä kotimaan maailmanmestaruuskisassa kolmen vuoden kuluttua. ”Me kirjoitimme tänään maamme historian uudelleen. Ja tämä on tärkeä askel kohti valmistelua vuonna 2022 ja Qatarin edustamista erittäin kilpailukykyisenä joukkueena maailmancupissa ”, Sánchez sanoi. ”Ymmärrän pelaajien tunteet. Tavoitteenamme oli otsikko alusta alkaen, joten olen pahoillani, ettemme tuo kuppia Japanin ihmisille. Mutta voittajajoukkue oli parempi “, tunnusti japanilainen valmentaja Hajji Moriyas.